Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, Objavila: R.P. ]

19. 02. 2019. 18:21 >> 17:56

BAROZO SMATRA

Britanija vjerovatno odlaže Bregzit

Velika Britanija će vjerovatno odložiti Bregzit i neće napustiti Evropsku uniju u martu, izjavio je bivši predsjednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo.

On je navodeo i da će evropski blok vjerovatno prihvatiti zahtjev za produženje roka za Bregzit, kako bi se razjasnili detalji o razlazu.

"Mislim da je najvjerovatniji scenario da se to ne realizuje u martu ove godine. Treba nam još priprema", ocjenio je Barozo, koji je trenutno na čelu ogranka američke investicione banke Goldman Saks za tržište Evropske unije, prenosi agencija Rojters.

"Čak i ako bi sada došlo do pozitivnog dogovora, sa praktične tačke gledišta, očigledno je da sve nije spremno. Tako da mislim da je ispravno da imamo određeno produženje roka i vjerujem da će, ako Ujedinjeno Kraljevstvo zahtjeva produženje roka za primjenu člana 50, zemlje Evropske unije to prirodno prihvatiti", izjavio je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније