Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

18. 02. 2019. 23:21   >>  23:02

STRADALA I DJECA

Sirija: 24 mrtva u bombaškom napadu

Najmanje 24 osobe danas su poginule u eksploziji dve bombe u Idlibu, provinciji na sjeverozapadu Sirije u kojoj dominira džihadistička grupa Hajat Tahrir al-Šam (HTS), saopštila je opoziciona Sirijska opservatorija za ljudska prava.

HTS, čiji glavni dio čine pripadnici nekadašnjeg sirijskog ogranka Al-Kaide, kontroliše čitav Idlib. U posljednjoj provinciji koja se i dalje buni protiv vlade u Damasku je prisutno još nekoliko slabih pobunjeničkih grupa i spavačkih ćelija Islamske države.

Opservatorija je navela da je jedna bomba bila postavljena pod automobil u gradu Idlib. "Kada su se ljudi okupili i hitna pomoć stigla, eksplodirala je bomba na mociklu", navodi se u saopštenju.

Direktor Opservatorija Rami Abdel Rahman je rekao da je poginulo najmanje 24 ljudi, među kojima 16 civila a četvoro djece. Četiri žrtve su borci dok četiri nijesu identifikovane.

Do napada je došlo u ulici gde se nalazi sjedište "lokalnog savjeta" pod upravom "vlade spasa", administrativnog aparata putem kog HTS vlada svojom teritorijom.

U Idlibu su posljednjih mjeseci česti bombaški napadi u kojima je poginuo veliki broj ljudi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније