Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug, objavila B.B. ]

18. 02. 2019. 09:42 >> 09:12

ASAD PORUČIO KURDIMA

Samo država može da vas zaštiti, ne Amerikanci

Sirijski predsjednik Bašar al Asad izjavio je danas da jedino sirijska država može da zaštiti grupe na sjeveru zemlje i poručio da će vojska "osloboditi svaki pedalj Sirije" od stranih trupa.

"Svaki pedalj Sirije biće oslobođen, a svaki uljez je neprijatelj", rekao je Asad u obraćanju prenošenom preko televizije.

Američka agencija AP napominje da on nije tom prilikom pomenuo najavljeno povlačenje 2.000 američkih vojnika sa sjevera Sirije, ali da je rekao da niko ne bi trebalo da se "kladi na zaštitu" od Amerikanaca.

Agencija navodi da je djelovalo da se to odnosi na kurdske borce, koji su saveznici SAD, na sjeveru zemlje, a koji strahuju od turskog napada nakon povlačenja američkih vojnika sa sjeveroistoka Sirije.

Asad je nagovijestio da su SAD "prodale" svoje kurdske partnere i poručio da će sirijska vojska vratiti tu oblast nakon povlačenja američkih vojnika.

"Onim grupama koje se klade na Amerikance, kažemo da vas Amerkanci neće zaštiti...", rekao je Asad.

On im je poručio i da će ih Amerikanci "strpati u džepove" kako bi im poslužili kao "sredstvo za trampu" što su, kako tvrdi, već počeli da rade.

"Niko vas neće zaštititi osim vaše države", naglasio je Asad, a prenosi Rojters.

On je pozvao izbjeglice širom svijeta da se vrate u Siriju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније