Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

17. 02. 2019. 18:56 >> 18:27

ZBOG VANREDNOG STANJA

Tramp spreman da uloži prvi veto?

Bijela kuća nagovijestila je danas da je predsjednik SAD Donald Tramp spreman da uloži prvi veto u svom mandatu ako Kongres ne odobri njegovu deklaraciju o proglašenju vanrednog stanja duž američko-meksičke granice.

Savjetnik u Bijeloj kući Stiven Miler rekao je za Foks njuz da će "predsjednik zaštititi svoju deklaraciju o vanrednom stanju".

Upitan da li to znači da će Tramp uložiti veto na eventualnu odluku Kongresa, Miler je kazao da će on "garantovano zaštititi svoju deklaraciju o vanrednom stanju".

Demokrate koje imaju većinu u Predstavničkom domu Kongresa planiraju da predlože rezoluciju kojom se ne odobrava Trampova deklaracija.

Rezolucija će vjerovatno dobiti podršku oba doma Kongresa, pošto je nekoliko republikanskih senatora nagovijestilo da će glasati protiv Trampove deklaracije.

Ako Tramp potom uloži veto, za izglasavanje rezolucije biće potrebna dvotrećinska većina u oba doma. Trenutno su slabi izgledi da će takva većina biti obezbijeđena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније