Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.P. ]

17. 02. 2019. 12:04   >>  11:40

VENECUELA

Dobrovoljci kreću ka granici da dočekaju pomoć

Nekoliko hiljada dobrovoljaca u Venecueli pripremaju se da krenu ka granici sa Kolumbijom, kako bi dočekali američku humanitarnu pomoć.

Dostava humanitarne pomoći, u centru je spora predsjednika Venecuele Nikolasa Madura i lidera opozicije Huana Gvaida, koji se 23. januara proglasio za privremenog predsjednika zemlje.

Nekoliko hiljada pristalica opozicije prijavilo se u subotu na spisak dobrovoljaca u cilju dostave pomoći.

Gvaido je rekao da se prijavilo 600.000 ljudi i dodao da će danas biti održani sastanci na kojima će dobiti dalje instrukcije.

Lider opozicije je sinoć pozvao na nove proteste 23. februara, kako bi bili podržani dobrovoljci koji će otići do granice sa Kolumbijom, da pomognu da američka humanitarna pomoć uđe u Venecuelu.

Američka vojska počela je da prenosi tone humanitarne pomoći do Kukute, kolumbijskog grada na granici sa Venecuelom.

Maduro, koji ima podršku vojske, protivi se američkoj pomoći, ocjenjujući da je to samo izgovor za američku vojnu intervenciju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније