Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila: M.L.B [ Beta ]

14. 02. 2019. 22:03   >>  21:32 1

DONJI PARLAMENT

Još jedan poraz Mej u britanskom parlamentu

Britanska premijerka Tereza Mej doživjela je danas još jedan ponižavajući poraz u donjem domu parlamenta, pošto poslanici nisu podržali njenu strategiju za Bregzit.

Protiv premijerkinog pristupa Bregzitu glasala su 303 poslanika, a za taj prijedlog 258, navodi Bi-Bi-Si.

Iako današnje glasanje nije bilo obavezujuće, poraz će otežati položaj Mej koja nastoji da od EU dobije ustupke za sporazum o razlazu kako bi takav izmenjeni sporazum podržao britanski parlament, navodi Asošiejted pres.

Vlada je danas poražena pošto su se od glasanja uzdržale vatrene pristalice Bregzita iz vladajuće Konzervativne stranke, navodeći kao razlog to što vladin prijedlog navodno isključuje izlazak iz EU bez sporazuma o uslovima razlaza i budućim odnosima.

Iako su joj izgledi slabi, Mej se bori da dobije podršku za sporazum koji je postigla s EU i od pristalica Bregzita i od proevropskih poslanika. Parlament je sredinom januara odbacio taj sporazum s 230 glasova razlike.

Velika Britanija treba da izađe iz EU 29. marta.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније