Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

13. 02. 2019. 23:09 >> 22:34
1

BIVŠA AGENTKINJA

Amerikanka optužena za špijunažu za račun Irana

Bivša agentkinja američke vojne kontraobavještjne službe optužena je u SAD za špijunažu za račun Irana i odavanje podataka o bivšim kolegama, javili su danas američki tužioci.

 

Monika Vit, 39, optužena je da je prebjegla u Iran 2013.  iz "ideoloških razloga", da je davala informacije o bivšim kolegama i da je pomogla režimu u Teheranu da sprovodi sajber napade na američku vojsku.

Vit je radila kao kriptolog i istražitelj u kontraobavještajnom odjelenju američkih vazduhoplovnih snaga više od 10 godina, prije nego što je prešla da radi za privatnu firmu Buz Alen Hamilton 2008. (Booz Allen Hamilton).

Prema optužnici koja je danas otpečaćena ona je prebjegla u Iran u avgustu 2013. i sa sobom ponijela detalje o kontraobavještajnim agentima sa kojima je radila, koji su zatim bili meta iranskih hakera. Četiri iranska hakera su optužena zajedno sa njom.

Kako se navodi, četiri Iranca radila su za Iransku revolucionarnu gardu koja je povezana sa iranskom vladom.

"Tužan je dan za Ameriku kada jedan od njenih građana izda našu zemlju", rekao je pomoćnik ministra pravde Džon Demers.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније