Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

12. 02. 2019. 15:00   >>  14:29

PREGOVORI O BREGZITU

Mej traži još vremena za dogovor sa EU

Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je danas pred parlamentarcima da joj je potrebno "vreme" da razmotri sa Evropskom unijom izmjene sporazuma o razlazu koji bi bio prihvatljiv za Parlament.

"Pošto smo se dogovorili sa Evropskom unijom o nastavku pregovora (o Bregzitu), sada nam je potrebno vrijeme da završimo ovaj proces", rekla je Mej poslanicima.

Britanski parlament treba u četvrtak da glasa o narednim potezima u okviru Bregzita.

Britanija treba da napusti Evropsku uniju 29. marta. Parlament je međutim odbacio dogovor koji je sa Unijom postigla Tereza Mej.

Premijerka traži od Unije da uvede neke izmjene koje se odnose na sporni dio oko "bekstop" zaštitne mjere za granicu između Irske i Sjeverne Irske da bi dogovor mogao da bude prihvatljiv za britanske poslanike, ali je naišla na otpor Unije.

Bez tog dogovora može da dođe do haotičnog izlaska Britanije iz Evropske unije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније