Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

11. 02. 2019. 23:16   >>  22:50

PREDSJEDNIK AVGANISTANA

Talibanima predstavništvo ako uključe vladu u pregovore

Predsjednik Avganistana Ašraf Gani izjavio je danas da talibani mogu da otvore političko predstavništvo u Kabulu, ali da njegova vlada mora biti uključena u mirovne pregovore.

Gani je u govoru odbacio predlog o prelaznoj vladi, koji su podržali talibani i neki predstavnici opozicije, uz obećanje da će izbori biti održani po planu kasnije ove godine.

Predsjednik Avganistana je izgleda sve više po strani, dok SAD pregovaraju s talibanima o okončanju sedamnaestogodšinjeg rata. Na skupu prošle nedjelje u Moskvi su učestvovali talibani i više istaknutih Avganistanaca, ali ne i predstavnici vlade.

Gani je rekao da bi trebalo da bude održana "loja džirga", tradicionalno okupljanje avganistanskih političkih i plemenskih lidera, da se razmotri put do mira.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније