Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta/AA [ Objavio: O.Z. ]

06. 02. 2019. 23:06 >> 22:34

TRAMP SAOPŠTIO

"Očekujem objavu da kontrolišemo teritoriju ID"

Američki predsjednik Donald Tramp je izjavio da očekuje da će sljedeće nedjelje moći da objavi da SAD i saveznici kontrolišu 100 odsto teritorije koja je bila pod kontrolom islamske države.

Tramp je danas rekao da će mu vojni zvaničnici vrlo brzo dati i zvaničnu potvrdu da je preuzeta kontrola nad svih 100 odsto teritorije koju je nekada držala Islamska država u Iraku i Siriji.

"Kalifat ID-a je desetkovan", rekao je Tramp.

Američki predsjednik je to izjavio u Stejt departmentu ministrima vanjskih poslova i visokim zvaničnicima 79 zemalja članica koalicije koju predvode SAD u borbi protiv snaga Islamske države, među kojima je bio i crnogorski šef diplomatije Srđan Darmanović.

Tramp je, međutim, upozorio da čak i dok teroristička grupa gubi i posljednje ostatke svojih teritorija, operativci ID-a koji su još uvijek u regionu i dalje će predstavljati prijetnju.

"Budite sigurni da ćemo uraditi sve što je potrebno da pobijedimo i posljednjeg čovjeka u ludilu ID-a", kazao je američki lider.

Američki zvaničnici su precizirali da je Islamska država izgubila 99, 5 odsto teritorije koje je kontrolisala, kao i da sada drži samo oko pet kvadratnih kilometara u Siriji, u selima u dolini srednjeg Eufrata, gde je koncentrisan najveći deo njenih preostalih boraca.

Tramp je, inače, u decembru najavio povlačenje 2.000 američkih vojnika iz Sirije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније