Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Blic/Objavio: I. P. ]

06. 02. 2019. 07:55   >>  07:25

PAPA SAOPŠTIO

Vatikan spreman da posreduje u Venecueli

Papa Franja rekao je da je Vatikan spreman da posreduje u rješavanju krize u Venecueli, ako su svi saglasni, ali da je prvo potrebno preduzeti preliminarne korake u cilju približavanja sukobljenih strana.

 

Papa, koji je govorio novinarima u avionu po povratku iz Abu Dabija, potvrdio je da mu je predsjednik Venecuele Nikolas Maduro uputio pismo, ali da ga još nije pročitao.

"Pročitaću pismo i vidjeti šta se može uraditi, ali prvi uslov je da to zatraže obje strane. Mi smo sa svoje strane spremni" rekao je papa, odgovarajući na pitanje o mogućem direktnom posredovanju Vatikana.

On je naglasio da formalno posredovanje predstavlja posljednji korak u diplomatiji, te da je potrebno da Vatikan i drugi članovi međunarodne zajednice preduzmu neke preliminarne korake, uključujući napore da se dvije strane približe i da se pokrene dijalog.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније