Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Index.hr, Objavila: R.P. ]

05. 02. 2019. 10:02 >> 09:32

MEĐUVJERSKI DIJALOG

Papa održao prvu misu na Arapskom poluostrvu

Desetine hiljada katolika i nekoliko hiljada muslimana, prisustvovalo je u Abu Dabiju, jedinstvenoj misi koju je predvodio papa Franjo, prvi poglavar Katoličke Crkve koji je posjetio Arapsko poluostrvo.

Oko 135 hiljada vjernika okupilo se na stadionu Zajed u glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata, kako bi vidjeli papu koji je došao da promoviše međuvjerski dijalog.

"Za mene hrišćanina, ovo je jedan od najvažnijih dana u životu", rekao je Thomas Tijo, 44-godišnjak iz Kerale koji živi u UAE-u.

"Daleko smo od doma i ovo je kao utjeha. Pažljivo ću slušati što će papa govoriti", rekao je Tijo držeći svog trogodišnjeg sina Markusa i prisjećajući se da je papu Ivana Pavla vidio kao dječak 1986. u Kerali.

Papa pozvao na suradnju hrišćana i muslimana

Ujedinjeni Arapski Emirati dom su za oko polovinu, od dva miliona katolika koji žive na Arapskom poluostrvu.

Papa Franjo, koji je doputovao na poziv princa Abu Dabija, osudio je ratove, među kojima je spomenuo posebno onaj u Jemenu i pozvao na veću saradnju hrišćana i muslimana.

Ušao je na stadion u bijelom džipu sa otvorenim krovom.

Katolici vjeruju da je papa Hristov poslanik na zemlji i da prisustvo papinoj misi ima poseban značaj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније