Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug, objavila B.B. ]

05. 02. 2019. 09:52 >> 09:23
1

MERKEL ZATRAŽILA GARANCIJE

Huavej da ne prosljeđuje podatke vlastima u Kini

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da su Njemačkoj potrebne garancije da kineska kompanija "Huavej Tehnolodžiz" neće prosljeđivati podatke Kinezima, prije nego što se tom dobavljaču telekomunikacione opreme odobri učešće u izgradnji njemačke 5G mreže.

Merkelova, koja se nalazi u posjeti Japanu, rekla da je zbog bezbjednosne zabrinutosti važno da se razgovara s kineskom vladom i da "kompanija jednostavno ne predaje podatke državi", prenosi agencija Rojters.

Merkelova je rekla studentima na univerzitetu Kejo da je bezbjednost važna ukoliko firme žele da rade u Njemačkoj i da mora biti jasno da kineska država ne smije da pristupa svim podacima preko kineskih proizvoda.

"Huavej" se našao na udaru međunarodne kontrole zbog, kako podsjeća britanska agencija, svojih veza s kineskom vladom i sumnji da bi Peking mogao da koristi tehnologiju te kompanije za špijuniranje, što ova firma negira.

Njemačka vlada tek treba da zauzme stav o tome da li će slijediti druge zemlje koje su isključile "Huavej" sa svog tržišta zbog, kako navode, nacionalne sigurnosti.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније