Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

04. 02. 2019. 09:16 >> 08:54

PRVI VELIKI UDARAC

Zbog Bregzita auto-gigant odustao od novog modela

Japanski proizvođač automobila Nisan odustaje od proizvodnje jednog svog modela vozila, Iks-Trejl u svojoj fabrici u Sanderlendu, javila je agencija Frans pres.

"Donijeli smo takvu odluku iz ekonomskih razloga. Duga neizvjesnost o budućim odnosima između Velike Britanije i EU ne pomaže kompanijama poput naše da planiraju budućnost", rekao je predsjednik Nisana za Evropu, Đanluka de Fiči.

U fabrici Nisan u Engleskoj zaposleno je oko 7.000 ljudi. Kompanija je navela da će model vozila biti proizveden u Japanu, prenijela je agencija AP.

Nisan je ranije saopštio da planira proizvodnju modela X-Trail nakon što je britanska vlada, poslije referenduma 2016. na kojem su se Britanci izjasnili za Bregzit, uputila pismo kompanijama da im poslovanje neće biti ugroženo.

Velika Britanija treba da istupi iz članstva u EU 29. marta ali se još ne zna da li zemlja izlazi sa ili bez dogovora sa EU zbog podijeljenih stavova britanskih političara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније