Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

15. 02. 2013. 10:32   >>  10:28

U INAT SVIJETU

VIDEO: U S.Koreji slave nuklearnu probu

Više od 100.000 vojnika i civila proslavilo u Pjongjangu izvođenje nove nuklearne probe, javili su državni mediji.

Slavlju na centralnom Trgu Kim Il-Sung, prisustvovali su vrhovni partijski i vojni zvaničnici, studenti, ali ne i mladi lider, navela je zvanična novinska agencija Sjeverne Koreje.

Niz govornika pohvalio je uspjeh treće nuklearne probe, koja je izazvala oštre osude u svijetu, a mnogi su zaprijetili "nemilosrdnim osvetničkim udarima", ako SAD budu tražile još oštrije sankcije protiv Pjongjanga.

Prethodne nuklearne probe, zbog kojih je Severnoj Koreji uveden niz sankcija, izvedene su 2006. i 2009., a posljednja je, sudeći po seizmičkim podacima, bila znatno jača.

Sjeverna Koreja ističe da je nova nuklearna proba direktan odgovor na sankcije, koje su joj UN uvele, nakon što je u decembru lansirala raketu dugog dometa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније