Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

01. 02. 2019. 23:04 >> 22:33

POJAS GAZE

Više od 30 Palestinaca povrijeđeno u okršajima

Više od 30 Palestinaca povrijeđeno je pucnjima izraelskih vojnika danas u novim okršajima duž granice između Izraela i pojasa Gaze, saopštilo je ministarstvo zdravlja te enklave.

Portparol ministarstva Ašraf al Kodra rekao je u saopštenju da su 32 Palestinca povrijeđena u sukobima s izaelskim snagama, ali da niko od njih nije u životnoj opasnosti.

Izraelska vojska je saopoštila da se oko 10.000 pobunjenika i demonstranata okupilo na raznim mjestima duž barijere koja dijeli Izrael od pojasa Gaze.

Neki od njih su kotrljali gume i bacali kamenje na izraelske vojnike, rekao je portparol izraelske vojske i dodao da je više eksplozivnih naprava bačeno u pravcu vojnika.

Ti palestinski protesti kraj granice Gaze održavaju se jednom nedjeljnom od kraja marta 2018, i obično su praćeni nasiljem. Palestinci protestuju protiv izraelske i egipatske blokade koja je paralisala ekonomiju u Gazi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније