Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R.

31. 01. 2019. 17:56 >> 17:25
4

"KORIJEN U BORBI ZA VLAST"

Putin kritikovao reformu Pravoslavne crkve u Ukrajini

Predsjednik Rusije Vladimir Putin kritikovao je danas odluku Ukrajine o reformi Pravoslavne crkve, koja je postala nezavisna od Moskve, obećavajući da će braniti vjersku slobodbu, javila je agencija AP.

Putin je rekao da pritisak za stvaranje nove crkve nosi "korijene u borbi za vlast" što izaziva "animozitet i netoleranciju". Ruski predsjednik je rekao da zadržava pravo da reaguje kako bi se zaštitila ljudska prava i vjerske slobode.

Vaseljenski patrijarh Vartolomej odobrio je početkom januara autokefalnost Pravoslavne crkve Ukrajine, koja se na taj način odvojila od Ruske pravoslavne crkve.

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko, koji se kandidovao za predstojeće izbore u martu, inicijator je tog projekta što je primoralo sveštensvo da bira da li će ostati u starom sastavu crkve pod ruskom vjerskom jurisdikcijom ili će se pridružiti novoj.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније