Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: M.M ]

27. 01. 2019. 08:55   >>  11:01

NA FILIPINIMA

U bombaškom napadu stadalo više od 20 osoba

Najmanje 21 osoba stradala je u dvostrukom napadu na crkvu na filipinskom ostrvu Džolo, uporištu islamističke organizacije Abu Sajaf na jugu zemlje, saopštila je jutros vojska, javila je agencija AP.

Napad se dogodio dva dana poslije referenduma na kojem su se građani izjasnili za davanje veće autonomije području Bangsamoro u čijem je sastavu ostrvo Džolo, saopštila je vojska, javila je agencija AP.

Prva bomba je eksplodirala u crkvi za vrijeme mise, a druga na parkingu ispred vjerskog zdanja dok su vojnici dolazili na mjesto nesreće, prenijeli su Frans presu vojni izvori.

Među žrtvama ima vojnika dok je skoro 80 osoba povrijeđeno, dodali su isti izvori koji su naveli da je vjerovatno u pitanju teroristički čin.

Grupa Abu Sajaf je osnovana krajem devedesetih godina prošlog vijeka, povezana je sa Al Kaidom, a izvela je nekoliko napada, među kojima na brod 2004. kada je poginulo 116 osoba. Abu Sajah je odgovoran i za otmicu turista 2000. godine.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније