Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.P. ]

26. 01. 2019. 14:28 >> 13:58

PORUKA ŠPANIJE

Priznaćemo Gvaida ako Maduro ne raspiše izbore

Španija će priznati lidera opozicije Huana Gvaida za novog predsjednika Venecuele, ako sadašnji predsjednik Nikolas Maduro, u roku od osam dana ne raspiše izbore, izjavio je španski premijer Pedro Sančes.

"Ako u roku od osam dana ne budu raspisani slobodni, transparetni i pravedni izbori, Španija će priznati Huana Gvaida za predsjednika Venecuele, dok on ne raspiše izbore", rekao je Sančes.

Španski premijer je dodao da njegova zemlja ne želi da nametne drugu vladu Venecueli, već samo želi slobodne izbore i demokratiju.

Izjava Sančesa dolazi u trenutku kada članice Evropske unije nijesu uspjele da postignu dogovor o zajedničkoj izjavi o situaciji u Venecueli.

Predloženo je da u izjavi EU, Venecuela bude pozvana da brzo raspiše izbore, ali se pojedinim članicama nije dopala formulacija, jer je, kako su ocenili, suviše blaga, naveli su diplomatski izvori.

Rusija je jasno stavila do znanja da podržava predsjednika Madura, dok je Kina osudila strano miješanje u unutrašnja pitanja Venecuele.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније