Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavio: I. P. ]

25. 01. 2019. 08:06 >> 07:37
3

VESELJI TVRDI

"SAD nijesu tražile ukidanje taksi"

Predsjednik kosovskog parlamenta i lider vladajuće DKP Kadri Veselji tvrdi da SAD od Prištine ne traže suspenziju odluke o taksama na robu iz Srbije

Veselji je rekao da "ne žele da ugroze dostojanstvo kosovske države". On je na albanskoj TV A2 rekao da takse ne samo da neće biti ukinute, već će biti proširene. 

"Primenićemo puni reciprocitet prema Srbiji. Ako Srbija nastavi sa agresivnim ponašanjem, proširićemo mjere na sve oblasti", rekao je Veselji, prenijela je prištinska GazetaExpres. 

Takse su, kazao je, uvedene zarad intereša građana i države. 

"Naši strateški i stalni partneri, Sjedinjene Države, nijesu tražile ukidanje taksi, jer ne žele da ugroze dostojanstvo kosovske države. Naši saveznici traže od nas da vodimo dijalog kako bismo postigli konačni sporazum koji donosi priznanje nezavisnog Kosova i članstvo u UN”, rekao je Veselji. 

Prema njegovim riječima, Srbija mora da bude svjesna da bez priznanja kosovske nezavisnosti ne može da očekuje ukidanje 100 odsto uvećane takse. 

On tvrdi da Srbija blokira robu sa Kosova i ne priznaje kosovske registarske tablice, i dodaje da sve dok to bude tako, ni Priština neće priznavati srpske registarske tablice. 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније