Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, Objavila: R.P. ]

24. 01. 2019. 09:53   >>  09:24

POLITIČKI PROJEKAT

Žuti prsluci idu na izbore za EP

Francuski antivladin pokret Žuti prsluci, predložiće svoje kandidate na predstojećim izborima za Evropski parlament, saopšteno je iz tog pokreta.

"Građanski pokret je pokazao potrebu da svoj gnjev transformiše u politički projekat, sposoban da pruži odgovore francuskom narodu koji ga je podržao", navedeno je u saopštenju, prenio je Rojters.

Ovaj pokret, koji do sada nije imao rukovodeću strukturu, mogao bi da osvoji 13 odsto glasova na izborima za EP u maju, pokazuje anketa koju je izradila firma Elab za BFM TV i bila bi na trećem mjestu - iza stranke predsjednika Emanuela Makrona, Republika u pokretu, i ekstremno desnog Nacionalnog skupa, nekadašnjeg Nacionalnog fronta.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније