Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

24. 01. 2019. 08:31 >> 08:02
1

ATINA

U parlamentu glasanje, na ulicama protesti

Organizatori prošlonedjeljnog protesta u Atini protiv ratifikacije Sporazuma sa Makedonijom, pozvali su na protest koji će biti održan danas.

Protest je zakazan uoči glasanja o ratifikaciji ovog sporazuma iz Prespe u grčkom parlamentu.

Organizatori protesta zakazali su okupljanje u 19 sati po lokalniom vremenu, uz obrazloženje da je protest "ultimativni pokušaj da se spriječi ratifikacija sramnog sporazuma", prenosi sajt Katimerini.

"Komitet za borbu o grčkom karakteru Makedonije", organizacija koja sprovodi proteste protiv Sporazuma iz Prespe, pozvala je Grke da, u susret glasanju o ratifikaciji sporazuma, danas popodne izađu na atinski trg Sintagma, ispred grčkog parlamenta, i da izraze svoje protivljenje, prenosi MIA.

"Niko da ne ide na posao. Radnje, škole da ostanu zatvorene, državni službenici da se ne pojave na svojim radnim mjestima, grčka zastava na pola koplja da se postavi na svakoj kući, zvona crkve da zvone u znak žaljenja. Svakom Grku i Grkinji dugujemo za to što su ostavili svoje porodice i žrtvovali se da Makedonija ostane Grčka, prije oko 100 godina", piše u saopštenju organizatora.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније