Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92.net, objavila B.B. ]

23. 01. 2019. 18:31   >>  18:13

NESREĆA U KERČKOM MOREUZU

Požar na dva broda, potraga za 10 mornara

Požar koji je izbio na dva broda u Kerčkom moreuzu i dalje je aktivan, 36 sati poslije nesreće, a 10 članova posade se i dalje vode kao nestali.

"Situacija se nije promijenila. Brodovi i dalje gore", rekao je agenciji Tass neimenovani zvaničnik ruske agencije, za pomorski i rječni saobraćaj.

U međuvremenu je nastavljena potraga za mornarima nestalim nakon požara na dva broda u moreuzu.

Od 32 mornara, koliko ih je bilo na brodovima u trenutku nesreće, 12 se spasilo, 10 je poginulo, a 10 se još uvijek vodi kao nestalo.

U gašenju požara učestvuje specijalan brod "Spasatelj Demidov", a kako se navodi, brodovi još nijesu potonuli zahvaljujući tome što su njihovi važni djelovi ostali netaknuti požarom.

Požar na brodovima izbio je 21. januara blizu Kerčkog moreuza nedaleko od ruskih teritorijalnih voda, a do incidenta je navjerovatnije došlo zbog pretakanja goriva iz jednog u drugi brod.

Požar na tankerima "Kandi" i "Maestro" u Crnom moru desio se nakon što je jednom od brodova zabranjeno uplovljavanje u luku Temruk zbog američkih sankcija, javlja Rojters.

Prema podacima izvora agencije, zabrana je stigla pod rukovodstvom gasnog terminala "Maktren-nafta". Nakon toga, posada je počela direktno pretakanje sa jednog tankera na drugi. 

Kako se naglašava, Vašington je uključio oba tankera u spisak sankcija zbog isporuka goriva Siriji u periodu 2016-2018. godine. Tada je Ministarstvo finansija saopštilo da svaki dogovor sa tim brodovima može dovesti do uključivanja u ograničavajuće mjere. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније