Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

20. 01. 2019. 19:22   >>  18:51 1

POTVRDILI

Netanjahuova partija odgovorna za kampanju protiv novinara

Partija premijera Izraela Benjamina Netanjahua preuzela je danas odgovornost za bilbord na kome su fotografije četiri izraelska novinara uz potpis "Oni neće odlučiti. Vi ćete odlučiti", što je aluzija na predstojeće prijevremene izbore zakazane za 9. april.

Bilbord se najprije pojavio u subotu, na putu nedaleko od Tel Aviva, što je podstaklo kritike lidera opozicije koji su to označili anonimnom kampanjom protiv novinara izvještača o krivičnim istragama protiv Netanjahua.

U nedjelju se pojavila ista slika novinara duž autoputeva u centralnom dijelu Izraela, a u potpis su dodate rečenice "Vi ćete odlučiti" i "Davka Netnjahu. Likud", što u prevodu s hebrejskog znači uprkos (nečemu), posebno, ili neočekivano, što daje nekoliko konotacija u tom kontekstu.

Moglo bi se razumjeti da se apeluje na glasače da podrže Netanjahua uprkos, ili zbog medijskih kritika, i/ili tri istrage za korupciju protiv njega.

Moglo bi se takođe protumačiti kao poziv glasačima da podrže Netanjahua baš zbog toga što opozicija poziva da se glasa za "bilo koga, samo ne za Netanjahua", navode izraelski mediji.

Jedna od tri istrage tiče se skupih poklona koje je Netanjahu primao od biznismena milijardera, a druga dva slučaja odnose se na korist koju je on navodno pružao kako bi se zauzvrat povoljno izvještavalo o njemu u medijima.

Netanjahu već dugo tvrdi da mediji i ljevičari vode "lov na vještice" protiv njega, a u subotu je objavio video snimak sa porukom da vrše pritisak na Mandelblita kako bi ga optužio "po svaku cijenu".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније