Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila: M.L.B. [ Beta ]

18. 01. 2019. 10:03   >>  09:33

U LAVINI

Na Himalajima poginulo troje, sedam nestalo

Troje ljudi je poginulo, a sedam se vodi kao nestalo u lavini koja se dogodila u planinskom prolazu na Himalajima u dijelu Kašmira pod indijskom kontrolom, saopštili su danas zvaničnici.

Lavina se obrušila u prolazu Kardung La u udaljenoj oblasti Ladak i zatrpala pod snijegom deset ljudi, rekao je civilni adminsitrator te oblasti Basir Kan.

Tri tijela su pronađena, a spasilački policijski timovi i vojska tragaju za nestalim, rekao je predstavnik policije Taši Vangial. On je rekao da su žrtve radnici koji su radili u toj oblasti kada se sručila lavina.

Lavine i klizišta česte su pojave u Kašmiru, oblasti podeljenoj između Indije i Pakistana, a na koju obje zemlje polažu pravo.

Posebno su pogubne za vojnike Indije i Pakistana koji kampuju u toj oblasti.

U 2017. godini 20 indijskih vojnika poginulo je u tri lavine, a 2012. je u velikoj lavini u dijelu Kašmira pod pakistanskom kontrolom poginulo 140 ljudi, uključujući 129 pakistanskih vojnika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније