Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug, objavila B.B. ]

17. 01. 2019. 10:25 >> 09:56

U ŠPANIJI VIŠEDNEVNA AKCIJA

Dječak upao u uski i 100 metara duboki bunar

Pripadnici španske službe za vanredne situacije i dalje pokušavaju da spasu dvogodišnjeg dječaka koji je u nedjelju po podne upao u uzan i dubok bunar.

Dječak, po imenu Hulen, viđen je kako upada u bunar, dok je s porodicom šetao privatnim imanjem u Totalanu, kod Malage na jugu Španije, rekao je medijima njegov otac, prenosi Rojters.

Spasioci ne mogu da uđu u bunar, jer je širok svega 25 centimetara, a vjeruje se da je dubok više od 100 metara.

Među krhotinama koje su spasioci izvukli iz bunara pronađena je kosa, a DNK analizom potvrđeno je da pripada dečaku.

Do sada nijesu registrovani znaci života.

Mještani su u sredu organizovali bdenje u znak podrške dječakovoj porodici, a mnogi su nosili improvizovane plakate s porukama "Cela Španija je uz vas" i "Šaljemo vam svoju snagu".

Spasioci koriste kamere u pokušaju da lociraju mališana, ali kažu da je pristup veoma težak, jer zemlja delimično blokira bunar.

Španska policija je saopštila da su zaposleni u jednoj švedskoj kompaniji, koja je prije više od sedam godina pomogla da se lociraju i spasu 33 čileanska rudara nakon što su 69 dana proveli ispod zemlje, stigli u utorak kako bi pomogli u operaciji spasavanja dječaka.

Razmatra se mogućnost prokopavanja alternativnih kanala do dna bunara, a zvaničnici su saopštili da rade na prokopavanju tunela u blizini bunara.

Bunar, koji je previše uzak da bi u njega mogla da uđe odrasla osoba, iskopan je prije mjesec dana, tokom radova na istraživanju vode, a nakon toga nije pokriven niti zaštićen, navode lokalni mediji.

Ranije je saopšteno da su vatrogasci uz pomoć robota-kamere u ponedjeljak pronašli kesicu sa bombonama koju je dječak držao u ruci kada je nestao.

Kesica je nađena na dubini od 75 metara, a spasioci nijesu mogli da opremu spuste niže.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније