Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

16. 01. 2019. 22:38 >> 22:09

DIREKTOR SAOPŠTIO

ESA neće smanjiti aktivnosti u Velikoj Britaniji

Evropska svemirska agencija (ESA) nema namjeru da smanji aktivnosti u Velikoj Britaniji, izjavio je danas generalni direktor te agencije Jan Verner dan nakon što je britanski parlament glasao protiv sporazuma o razlazu, koji su u u novembru postigli London i Brisel.

Prije održavanja referenduma u junu 2016. na kojem su se Britanci izjasnili za odlazak iz Evropske unije, ESA je saopštila da će bez obzira na ishod glasanja Velika Britanija ostati član agencije, podsjetio je Verner i dodao da ni sada ESA nema nikakvu namjeru da smanji svoje aktivnosti u toj zemlji.

Verner je dodao da će Bregzit ipak uticati na programe koje dijelom finansira Evropska komisija, kao što su projekti Galileo i Kopernikus jer je u pitanju "novac EU".

Prema njegovim riječima, ESA pomno prati situaciju u Velikoj Britaniji jer bi u slučaju takozvanog "tvrdog" Bregzita porodice osoblja koje rade u agenciji vjerovatno mogle da imaju teškoća da rade u Velikoj Britaniji.

Donji dom britanskog parlamenta odbacio je juče ubjedljivom većinom sporazum o razlazu sa Evropskom unijom. Protiv predloženog sporazuma o Bregzitu glasalo je 432 poslanika, a za je bilo 202.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније