Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

15. 01. 2019. 16:26 >> 15:56

PROTESTI U ZIMBABVEU

Poginulo pet osoba, uhapšeno više od 200

U Zimbabveu vojska je bacila suzavac na demonstrante koji su u Harareu blokirali važan put i palili gume, drugog dana protesta zbog povećanja cijene goriva za više od 100 odsto. Prema nezvaničnim izvorima poginulo je pet osoba, a ranjeno više od 20.

U jučerašnjim sukobima bezbjednosnih snaga i demonstranata poginulo je pet osoba, saopštila je jedna grupa za zaštitu ljudskih prava, dok je druga navela da je bojevom municijom ranjeno 26 ljudi, od kojih neki ne idu u bolnice u strahu od hapšenja, prenosi Asošiejted pres.

Riječ je o najvećim neredima u Zimbabveu od smrtonosnog avgustovskog nasilja poslije opštih izbora u toj zemlji.

Svjedoci navode da nasilja ima i u gradu Mutare na istoku zemlje, gdje su ljudi napadali autobuse i uništili neke prodavnice.

Firme i škole ne rade, kao ni javni prevoz, a onemogućen je i pristup društvenim mrežama i aplikacijama, kao što su Fejsbuk, Tviter i Vocap.

Ministar bezbjednosti Zimbabvea Oven Nkube, rekao je da su juče izgubljeni životi, da su policajci povređeni i da je imovina oštećena.

On je kazao da je uhapšeno više od 200 ljudi, a za nasilje je okrivio vodeću opozicionu partiju i pojedine nevladine organizacije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније