Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Agencije [ Objavio: O.Z. ]

14. 01. 2019. 22:36 >> 22:11
1

RAZGOVARALI O SIRIJI

Tramp pozvao Erdogana da ne zlostavlja Kurde

Američki predsednik Donald Tramp pozvao je danas turskog kolegu Redžepa Tajipa Erdogana da ne "zlostavlja" Kurde, saopštila je Bijela kuća. Erdoganov kabinet je naveo da su njih dvojica razgovarali o formiranju "zone bezbjednosti" u Siriji.

Erdogan i Tramp su tokom telefonskog razgovora pomenuli "stvaranje zone bezbjednosti bez terorista na sjeveru Sirije", navodi se u saopštenju, prenosi Beta.

Bijela kuća je saopštila da je tokom razgovora bilo riječi o povlačenju SAD-a iz Sirije, kao i o bilateralnim odnosima.

Navodi se da je Tramp izrazio želju da zajednički radi na razmatranju bezbjedonosnih problema Turske na sjeveroistoku Sirije.

"Predsjednik Tramp je kazao da je važno da se Turska ne ponaša loše prema Kurdima i snagama SDG-a s kojima smo sarađivali kako bi porazili ID", navodi se u saopštenju Bijele kuće, prenosi Anadolija.

Razgovor je održan u svjetlu tenzija uzmeđu SAD i Turske zbog sudbine kurdskih boraca u Siriji, koje SAD pomažu u borbi protiv džihadista dok ih Turska smatra povezanim sa zabranjenom Radničkom partijom Kurdistana (PKK) koja je označena kao teroristička organizacija.

Turska ne krije želju da pokrene vojnu operaciju protiv kurdskih boraca na sjeveru Sirije, ali SAD, poslije najave o povlačenju svojih snaga iz Sirije, pokušavaju da umire svoje saveznike.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније