Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

14. 01. 2019. 17:26 >> 16:58

KRITIKOVAO ISTRAŽITELJE

Tramp demantovao da je radio za Rusiju

Predsjednik SAD Donald Tramp demantovao je danas da je radio za Rusiju, odgovarajući na pitanje na koje nije direktno odgovorio tokom vikenda.

Američki predsjednik je u izjavi iz bašte u Bijeloj kući pred odlazak za Nju Orleans bivše zvaničnike Federalnog istražnog biroa (FBI) i Ministarstva pravde nazvao "poznatim nitkovima" i "prljavim policajcima", prenosi agencija AP.

Tramp je reagovao na izvještaj lista Njujork tajms da su policijski zvaničnici 2017. godine počeli da istražuju da li je on radio za račun Rusiju protivno američkim interesima.

"Nikad nijesam radio za Rusiju", rekao je Tramp i dodao da misli da je sramota da su mu postavili takvo pitanje. On nije direktno odgovorio na to pitanje u subotu u intervjuu za televiziju Foks njuz.

Prema Njujork tajmsu, istraga američke savezne policije je brzo spojena s istragom koju je otvorio specijalni tužilac Robert Muler oko sumnji da je bilo dosluha između članova Trampovog izbornog štaba pred izbore 2016.

"Ljudi koji su pokrenuli tu istragu su to uradili pretpostalvjam zato što sam optustio (Džejmsa) Komija, što je bila odlična stvar za našu zemlju", rekao je Tramp. Komi je bivši šef FBI.

Upitan oko informacija Vašington Posta, prema kojim je pokušao da prikrije detalje svog razgovora s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, Tramp je rekao da nikad nije to radio.

"Ne znam apsolutno ništa, to je mnogo lažnih vijesti. To je bio susret koji je krunisan uspehom", rekao je Tramp u osvrtu na samit koji je u Helsinkiju imao s Putinom u julu 2018.

Posle tog susreta Tramp je naišao na kritike, uključujući i iz sopstvene stranke, zbog toga što je bio izuzetno pomirljiv prema Putinu na zajedničkoj konferenciji za novinare, posebno oko pitanja ruskog miješanja u američku predsjedničku kampanju 2016.

Tramp, koji kategorično negira bilo kakav dosluh s Rusijom, redovno kritikuje Mulerovu istragu koju naziva lovom na vještice.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније