Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

13. 01. 2019. 19:27   >>  18:58

VENECUELA

Šef parlamenta uhapšen, pa pušten

Agenti obavještajne službe Venecuele uhapsili su nakratko lidera opozicije i predsjednika parlamenta Huana Gaida, njegovu suprugu i još nekoliko poslanika iz redova opozicije.

Oni su ubrzo oslobođeni, a privedeni su dok su putovali na miting opozicije.

Pripadnici obavještajne službe Venecuele uhapsili su danas Huana Gaida, predsjednika parlamenta te države, jedine institucije u zemlji pod kontrolom opozicije, saopštili su poslanici i njegova supruga.

"Obavještajna služba Sebin uhapsila je Huana Gaida", navela je na Tviteru njegova supruga Fabiana Rozales i dodala da je u pritvoru bio oko sat.

Poslanici, koji su čekali Gaida na sastanak oko 40 kilometara od Karakasa, potvrdili su vijest o hapšenju šefa parlamenta. To hapšenje dolazi dva dana poslije inauguracije Nikolasa Madura, koji je započeo drugi predsjednički mandat.

Gaido (35) je pozvao na proteste 23. januara smatrajući da treba da bude fomirana prelazna vlada.

Maduro je ponovo izabran za predsjednika 20. maja 2018. poslije prvog šestogodišnjeg mandata. Veći dio opozicije je bojkotovao izbore na kojima je zabilježen mali odziv birača.

Duboka politička i ekonomska kriza potresa Venecuelu, kojoj su SAD uvele sankcije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније