Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavio: I. P. ]

13. 01. 2019. 09:02 >> 08:38

ZADAJE PROBLEME

Snijeg paralisao djelove Evrope, lavina se sručila na hotel

Sniježne padavine paralisale su prethodnih dana pojedine djelove Evrope, a snijeg i dalje zadaje velike probleme građanima Njemačke, Austrije, Švedske i Švajcarske.

U Švajcarskoj su tri osobe povrijeđene kada se lavina sručila na restoran jednog hotela.

Agencija AP navodi da je u posljednjih 10 dana u Evropi najmanje 21 osoba izgubila život u sniježnom nevremenu.

Sniježne padavine su paralisale pojedine djelove Njemačke i Švajcarske - u petak nijesu saobraćali vozovi, a škole su bile zatvorene, prenosi BBC. 

U Bavarskoj je palo najviše snijega, a Crveni krst je pomagao vozačima koji su ostali zaglavljeni na putevima, dok je jedan devetogodišnji dječak poginuo nedaleko od Minhena kada je na njega palo drvo. 

Tri osobe su povrijeđene kada se lavina u švajcarskim Alpima sručila na restoran jednog hotela. 

Vjeruje se da su svi gosti hotela evakuisani.

U Švedskoj i Norveškoj sniježna oluja blokirala je puteve, dok su u Austriji spasioci uspjeli da spasu 41-godišnjeg poljskog snoubordera koji je skrenuo sa staze u skijaškom centru Šlosalmbanu. 

U Austriji se u petak situacija malo stabilizovala nakon što je prethodnih dana u pojedinim djelovima zemlje palo tri metra snijega. 

Protekle nedjelje devet osoba je poginulo, a dvojica planinara se od prošle subote vode kao nestali. 

"Ovolika količina snijega na visinama iznad 800 metara nadmorske visine događa se svakih 30 do 100 godina", rekao je Aleksander Radler iz austrijskog Instituta za meteorologiju i geodinamiku. Austrijska vojska poslala je helikoptere da "oduvaju" snijeg sa krošnji drveća da bi se smanjio rizik od padanje stabala na željezničke pruge i puteve. 

U Švedskoj snažan sniježni vjetar pogodio je sjeverne djelove zemlje, koji je ponegdje dostizao brzinu i od 49,7 metara u sekundi. 

Na sjeveru Norveške, jedan vozač kamiona opisao je kako je sa drugim vozačima bio cijelu noć zaglavljen na planinskom putu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније