Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

11. 01. 2019. 09:08 >> 08:40
2

KRIZA VLADE

Tramp: Vanredno stanje moguće

Američki predsjednik Donald Tramp nagovijestio je da bi uskoro mogao da proglasi vanredno stanje i upotrijebi sredstva iz vojnog budžeta za izgradnju zida duž američko-meksičke granice pošto nije uspio da ubijedi Kongres da mu obezbijedi direktno finansiranje za taj projekat.

Kako prenosi Glas Amerike, Tramp je sleteo u Mekalen, u saveznoj državi Teksas, da bi se iz prve ruke uvjerio kako teku napori da se na granici suzbije ilegalna imigracija.

Tramp je rekao da će "vjerovatno" proglasiti vanredno stanje ukoliko ne bude mogao da postigne dogovor sa opozicionim demokratama o sredstvima za finansiranje zida.

"Imam apsolutno pravo da proglasim vanredno stanje", rekao je Tramp novinarima.

"Nijesam to još uradio, možda ću. Ukoliko ne bude dogovora, vjerovatno ću to uraditi. Skoro da mogu da kažem definitivno", rekao je američki predsjednik.

S obzirom da nema nagovještaja o okončanju djelimičnog zatvaranja vlade, zbog kojeg 800.000 federalnih službenika 20. dan ili ne radi ili radi, a ne prima platu, Tramp je rekao da neće prisustvovati predstojećem Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu.

Predsjednik američke Centralne banke Džerom Pauel je poručio da ukoliko vlada ostane zatvorena na duži period, da će to negativno uticati na najveću svjetsku ekonomiju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније