Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

09. 01. 2019. 20:17   >>  19:57

SIRIJA

Američki tinejdžer među zarobljenim džihadistima

Kurdske Jedinice za zaštitu naroda (YPG) saopštile su danas da su njihovi borci u istočnoj Siriji zarobili osam stranih boraca iz redova Islamske države, među kojima je i tinejdžer iz SAD.

Saopšteno je da su ekstremisti zarobljeni ranije ove nedjelje u provinciji Deir Ezor, gdje Islamska država i dalje drži džepove teritorije i gdje traju žestoke borbe.

Zarobljeni su po jedan državljanin SAD, Njemačke, Ukrajine i Rusije i po dva Tadžikistanca i Uzbekistanca. Amerikanac je identifikovan kao 16-ogodišnji Sulaj Noa Su.

U američkom Stejt departmentu je nezvanično rečeno da znaju za izvještaje, ali da nemaju komentar.

YPG su u nedjelju objavile da su zarobile pet boraca, od čega dva Amerikanca.

Stotine inostranih pripadnika Islamske države se nalaze u kurdskim pritvorskim centrima na sjeveru Sirije, a među njima je dosta Evropljana.

Zapadne zemlje nijesu voljne da prime nazad građane povezane s Islamskom državom, ne želeći ni pravne izazove koji bi išli sa suđenjem ni moguće bezbjednosne rizike, ako bi oni bili oslobođjeni.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније