Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

RTS [ Objavio: O.Z. ]

08. 01. 2019. 17:52 >> 15:43
2

BIVŠI FRANCUSKI BOKSER

Demonstrant koji je tukao policajce

Cio svijet priča o Kristofu Detanžeu, bivšem francuskom bokseru, koji je, kao dio "Žutih prsluka", tokom protesta za vikend doslovno pretukao jedog policajca.

 

Detanže je u bokserskoj karijeri zabilježio 18 pobjeda i četiri poraza i bio šampion Francuske u poluteškoj kategoriji za 2007. i 2008. godinu.

On je demonstrirao svoju zavidnu tehniku ali i hrabrost, pošto je "goloruk" krenuo u obračun sa žandramima u punoj opremi i, uslovno rečeno, dobio taj duel.

Ubrzo nakon toga je priveden (mada se može čuti i da se sam predao policiji), da bi se potom oglasio u francuskim medijima, prenosi RTS.

"Reagovao sam pogrešno i u ljutnji, ali posljedice suzavca osjećali smo moja supruga, moj prijatelj i ja. Uvijek mi 'mali ljudi' nastradamo", rekao je bivši bokser i dodao da on protestuje jer je zabrinut za penzionere i budućnost svoje djece.

Detanže je otkrio da je učestvovao u svih osam do sada organizovanih skupova.

Potez Detanžea oduševio je demonstrante širom Franucuske, koji su brzo organizovali i već skupili preko 115.000 evra kao pomoć za Detanžea.

Ta akcija je pokrenuta na jednom od sajtova koji se bave prikupljanjem novca za projekte ili pomoć, a popularnost Detanžea velika je i na društevnim mrežama, gdje se broj lajkova za grupe koje pružaju podršku ovom "junaku" već mjeri hiljadama.

Pokret "Žuti prsluci" počeo je proteste 17. novembra i to zbog poreza na gorivo.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније