Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

14. 02. 2013. 22:31 >> 22:28

IAEA - IRAN

Nuklearni program: Iran pokazao nove centrifuge

Iran je predstavnicima Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) pokazao opremu u Natancu, postrojenju za obogaćivanje uranijuma, koji ima za zadatak ubrzavanje proizvodnje materijala koji mogu da budu iskorišćeni i kao gorivo za reaktore, ali i za atomsko naoružanje.

Ni ovog puta nije postignut dogovor o obnavljanju istrage o sumnjama da Iran radi na proizvodnji nuklearnog oružja, prenose agencije.

IAEA zahtijeva da istraga bude vremenski neograničena, čemu se protivi zvanični Teheran.

Kako je ranije najavljeno, u Natancu su trebale biti instalirane centrifuge nove generacije, ali je neimenovani diplomata Ujedinjenih nacija naglasio da im je predstavljen mali broj novih mašina.

Iran poriče da radi na proizvodnji nuklearnog oružja, već, kako kažu, obogaćuje uranijum zbog proizvodnje struje i medicinskih izotopa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније