Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: M.M ]

07. 01. 2019. 19:26 >> 18:57

MEDIJI JAVLJAJU

Kim na putu za samit s predsjednikom Kine?

Južnokorejski mediji prenijeli su večeras da je lider Sjeverne Koreje Kim Džong Un vjerovatno na putu ka Pekingu za četvrti samit s kineskim predsjednikom Si Djinpingom, javila je agencija AP.

Zvačnici u Kini i Seulu nijesu komentarisali vijest u medijima, dok Sjeverna Koreja veoma rijetko prenosi vijesti o posjetama svojih zvaničnika dok se te posjete ne završe.

Južnokorejski mediji prenijeli su da je voz sličan onom koji Kim koristi za putovanja viđen u kineskom pograničnom gradu Dandong gdje su raspoređene jake snage bezbjednosti.

Južnokorejska agencija Jonhap prenijela je da voz možda prevozi nekog visokog sjevernokorejoskg zvaničnika. Pozivajući se na izvore bliske tom pitanju, list Hankjoreh javlja da je Kim na putu za samit u Kini.

Prema navodima tih medija, voz bi trebalo da stigne u Peking sjutra oko 10.00 po lokalnom vremenu.

Kim koristi specijalni oklopni voz za putovanja, koji je izgrađen za njega. Tim vozom je putovao u Kinu prošle godine.

Vijest o mogućoj Kimovoj posjeti Kini dolazi poslije sastanka u Vijetnamu između američkih i sjevernokorejskih zvaničnika o eventualnom drugom samitu između Kima i američkog predsjednika Donalda Trampa. Pretpostavlja se da će Kim i Si, ako se sastanu, razgovarati o samitu s Trampom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније