Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

06. 01. 2019. 22:59   >>  22:29

OTIŠAO I ŠEF KABINETA

Nova ostavka u Pentagonu

Šef kabineta američkog sekretara za odbranu Kevin Svini podnio je ostavku, prenosi "Glas Amerike" saopštenje iz Pentagona.

Navodi se da je riječ o najnovijoj u nizu ostavki u Ministarstvu odbrane SAD.

"Poslije dvije godine u Pentagonu, odlučio sam da je pravo vrijeme da se vratim u privatni sektor. Bila mi je čast da služim sa muškarcima i ženama u Ministarstvu odbrane", saopštio je Svini.

U saopštenju iz Pentagona podsjeća se da je ministar Džim Matis, pod kojim je Svini služio od januara 2017, podnio ostavku u decembru prošle godine, poslije odluke predsjednika Donalda Trampa da povuče oko 2.000 američkih vojnika iz Sirije.

Navodi se i da u pismu kojim je podnio ostavku, Matis nije pomenuo Trampa po imenu, ali je istakao velike razlike u stavovima između njega i predsjednika, naročito kada je riječ o značaju saveznika i upotrebi američke moći.

Matis je prvobitno najavio da će položaj napustiti krajem februara, ali je Tramp 23. decembra saopštio da će dotadašnji Matisov zamjenik Patrik Šenahan biti vršilac dužnosti sekretara za odbranu od 1. januara, što je ubrzalo Matisov odlazak.

Ostavku je krajem decembra podnijela i portparolka Pentagona Dejna Vajt, koju je prošlog utorka zamijenio Čarls Samers Mlađi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније