Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.P. ]

01. 01. 2019. 14:43 >> 14:15

AKCENAT NA DIJALOGU

Slovačka od danas predsjedava OEBS-om

Slovačka će tokom ove godine biti predsjedavajuća Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS).

Predsjedavanje će i formalno preuzeti na sjednici Stalnog savjeta te organizacije, tokom januara u Beču, kada će predstaviti program rada i prioritete.

Slovačka je predsjedavanje preuzela od Italije koja je bila predsjedavajuća OEBS-u 2018. godine.

Kao svoje prioritete, tokom jednogodišnjeg mandata, Bratislava je najavila podsticanje multilateralne saradnje, u čijem je središtu dijalog kao najmoćnija alatka, sprječavanje konflikata i rješavanje potreba građana.

OEBS je osnovan tokom "hladnog rata", kao forum za dijalog Istoka i Zapada. Danas deluje u tri oblasti: vojno-političkoj, ekonomsko-ekološkoj i ljudskoj.

Sjedište OEBS-a je u Beču, a okuplja 57 država članica iz Evrope, centralne Azije i Sjeverne Amerike, koje zajedno čine najveći dio sjeverne hemisfere.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније