Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

28. 12. 2018. 19:24 >> 18:57

TRAMP I DEMOKRATE

Bijela kuća: Daleko od dogovora o deblokadi vlade

Bijela kuća saopštila je danas da bi blokada federalne vlade SAD mogla potrajati pošto su predsjednik Donald Tramp i Demokratska partija "daleko" od dogovora kojim bi se okončala blokada vlade.

Portparolka Bijele kuće Sara Sanders rekla je za televiziju Ci-Bi-Es (CBS) da su demokrate "napustile sto", zbog čega su Bijela kuća i demokrate "udaljeni" od dogovora kojim bi se omogućio nastavak finansiranje rada federalnih vlasti.

Novi vršilac dužnosti šefa kabineta Bijele kuće Mik Malvani rekao je da demokrate ignorištu ponudu Bijele kuće da prihvate manji nivo finansiranja izgradnje zida u poređenju s prvobitnim Trampovim ciljem od pet milijardi dolara.

Malvani je rekao da je ponuda iznijeta u subotu, ali da demokrate više ne razmatraju tu opciju.

"Nema nijednog demokrate da razgovara s predsjednikom SAD o tom dogovoru", rekao je on i dodao da očekuje da će blokada potrajati.

Vlada SAD je u djelimičnoj blokadi, zbog čega stotine hiljada zaposlenih u federalnim službama privremeno ne rade ili ne dobijaju platu, dok su građani ostali uskraćeni za neke javne usluge, pošto nema dogovora oko finansiranja Vlade.

Tramp traži da se u dogovor o finansiranju Vlade uključi pet milijardi dolara za izgradnju zida na granici sa Meksikom, dok su demokrate spremne da za bezbjednost granice izdvoje 1,3 milijarde dolara.

Tramp je danas zaprijetio zatvaranjem granice SAD s Meksikom ako demokrate u Kongresu ne odobre finansiranje izgradnje zida na toj granici.

"Bićemo primorani da potpuno zatvorimo Južnu Granicu ako nam Demokrate Opstrukcionisti ne daju novac da završimo Zid", naveo je Tramp na Tviteru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније