Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ RTS, objavila B.B. ]

28. 12. 2018. 08:32 >> 08:10
1

U DONBASU

Ukrajina zauzela cjelokupnu sivu zonu

Ukrajinske snage zauzele su praktično cjelokupnu "sivu zonu" u Donbasu, dijelu zemlje koji razdvaja ukrajinske snage od samoproglašenih republika Donjecka i Luganska, izjavio je savjetnik predsjednika Ukrajine Jurij Birjukov, prenosi "Sputnjik".

Jurij Birjukov dodaje da je zauzimanje "sive zone" u Donbasu izvršeno bez kršenja mirovnog sporazuma u Minsku, prenosi agencija Unijan.

"Donedavno smo držali dvije trećine te 'sive zone', koja je nastala kada je pokrenuta vojna akcija još 2014. godine. Međutim, sada je ona praktično cijela u našim rukama", rekao je Birjukov.

Ukoliko su te tvrdnje kijevskih vlasti tačne, to znači da je u toku priprema za veliki rat, izjavio je član ruskog komiteta za odbranu i bezbjednost Franc Klincevič.

Veliki rat u centru Evrope ne bi, upozorava, bio samo ukrajinski problem.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније