Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

25. 12. 2018. 15:29 >> 15:05
1

APELUJE NA MIR

Papa božićnu poruku posvetio "bratstvu"

Papa Franjo je svoju tradicionalnu božićnu poruku posvetio "bratstvu" među ljudima, izrazio nadu da će se Izraelci i Palestinci vratiti dijalogu i uputio apel da se "sirijskim izbjeglicama omogući da u miru žive u svojoj zemlji".

Neka proslava Božića bude povod "Izraelcima i Palestincima da nastave dijalog i krenu putem mira kojim bi se okončao 70-godišnji sukob", poručio je rimokatolički poglavar sa balkona bazilike Svetog Petra.

Argentinski papa Horhe Mario Bergoljo apelovao je na međunarodnu zajednicu da "odlučno radi" na tome da sirijske izbjeglice "mogu da se vrate i mirno žive u svojoj zemlji".

"Međunarodna zajednica treba odlučno da radi na političkom rješenju koje će ostaviti po strani podjele i interese, tako da sirijski narod, posebno oni koji su morali da napuste svoju zemlju i potraže utočište drugde, može da se vrati i u miru živi u svojoj domovini", rekao je papa.

Poglavar Rimokatoličke crkve rekao je i da osjeća bliskost sa hrišćanskim zajednicama u Ukrajini.

"Blizak sam sa hrišćanskim zajednicama u tom regionu", poručio je papa, dok je ruski predsjednik Vladimir Putin oštro osudio odluku o stvaranju pravoslavne crkve u Ukrajini koja je nezavisna od ruske crkve.

Prije upućivanja blagoslova "Urbi et orbi" (Gradu i svijetu), papa je izrazio nadu i da će primirje zaključeno u Jemenu u decembru staviti tačku na rat i glad u toj zemlji.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније