Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

25. 12. 2018. 11:00 >> 10:32

REZULTATI ANKETE

"Netanjahu će ponovo biti premijer"

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu pobijediće ponovo na izborima, sudeći po prvom ispitivanju javnog mnjenja nakon jučerašnje najave prevremenih izbora u aprilu.

Rezultati ankete Panels politiks (Panels Politics) objavljeni u dnevnom listu Mariv pokazuju da će Netanjahuova konzervativna partija Likud osvojiti 30 poslaničkih mandata u parlamentu-Knesetu sa 120 poslanika, a da će njegov desničarski, nacionalističi blok imati većinu.

Na drugom mjestu sa 13 poslanika je stranka koju će možda predvoditi bivši komandant vojske Beni Ganc, ali on još nije potvrdio da će se kandidovati. Ljevičarske i partije centra uveliko zaostaju.

Anketom je obuhvaćeno 500 ispitanika. Netanjahu je pozvao da se prevremeni izbori održe 9. aprila i sada predstoji tromjesečna kampanja nad kojom se nadvila sijenka čitavog niza istraga za korupciju protiv njega.

Izraelski vrhovni tužilac rekao je da ta kampanja neće imati efekta na odluku kada da se eventualno podigne optužnica protiv Netanjahua.

Policija je preporučila da se Netanjahu optuži u nizu istraga o korupciji i saradnici vrhovnog tužioca Avihaja Mandelblita su navodno to takođe preporučili.

Mandelblit donosi konačnu odluku, a Netanjahu se nada daće se to desiti tek kada ponovo bude izabran.

Odluka da se glasa pola godine prije redovnih izbora pala je nakon što se ispostavilo, kako se čini, da vladajuća koalicija nema dovoljno glasova da se usvoji kontroverzni zakon o regrutaciji za vojsku ultraortodoksnih Jevreja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније