Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

24. 12. 2018. 18:56   >>  18:29

POČELE PRIPREME

Proslava Božića u Vitlejemu

U Vitlejemu na Zapadnoj obali, biblijskom gradu u kojem se po hrišćanskom vjerovanju rodio Isus, Palestinci se danas pripremaju da budu domaćini hodočasnicima iz cijelog svijeta za vrijeme proslave Božića.

Nadbiskup Pjerbatista Picabala, najviši katolički sveštenik u Svetoj zemlji, stigao je danas iz Jerusalima u Vitlejem preko vojnog kontrolnog punkta da bi služio ponoćnu misu.

Stotine lokalnih stanovnika i stranih posjetilaca okupilo se na Trgu jasli ispred Crkve rođenja, podignute na mjestu gdje se Isus rodio, dok su palestinski skauti paradirali pored ogromne božićne jelke, svirajući u gajde.

Palestinska ministarka turizma Rula Maja je izjavila da "cio svijet gleda u pravcu Vitlejema" i da su Palestinci spremni da budu domaćini.

Proslava ovog praznika donosi radost hrišćanima u Svetoj zemlji, koji čine samo mali dio lokalne populacije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније