Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

21. 12. 2018. 10:20 >> 09:55
1

NALOZI IZDATI

Turska hapsi 39 osumnjičenih da su gulenisti

Turska je danas izdala naloge za hapšenje još 39 osoba zbog njihove navodne povezanosti sa mrežom propovjednika Fetulaha Gulena kog Ankara optužuje za organizovanje pokušaja državnog udara.

Kako prenosi Anadolija, tužilaštvo je izdalo naloge za hapšenje osumnjičenih koji su navodno koristili aplikaciju Bajlok (ByLock), za koju Ankara tvrdi da je koriste pripadnici Gulenove grupe.

Turske vlasti tvrde da Gulen, islamski propovjednik koji živi u SAD, stoji iza neuspjelog pokušaja državnog udara u julu 2016. godine, kada je poginula 251 osoba, a povrijeđeno oko 2.200 ljudi.

Vlasti Turske su od tada uhapsile desetine hiljada građana zbog njihovih navodnih veza s Gulenovom mrežom ili s terorističkim grupama, a iz javnih ustanova otpušteno je više od 110.000 ljudi.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније