Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

18. 12. 2018. 13:20   >>  12:53 3

PAPA PORUČIO

"Neprihvatljivo je kriviti migrante za zlo"

Poglavar Rimokatoličke crkve Franjo izjavio je danas da su politički govori u kojim se govori protiv migranata i siromašnih "neprihvatljivi".

Franjo je ovogodišnju Poruku mira posvetio potrebi za politikom koja bi radila na miru.

Navodeći vrline i mane politike, Franja je rekao da je nacionalizam jedna od prijetnji miru zato što uništava povjerenje u globalizovani svijet.

Još jedno ugrožavanje mira, rekao je papa, jeste širenje naoružanja i nasilja nad nevinima i ugrožnim koji su primorani da napuste svoje domove.

"Politički govori koji teže da svu krivicu svale na migrante i liše siromašnje nade su neprihvatljivi. Umjesto toga potrebno je ponovo afirmisati mir zasnovan na poštovanju svake osobe", rekao je papa.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније