Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

18. 12. 2018. 14:55 >> 21:53

ANALITIČARI OČEKUJU

Fed bi mogao podići kamatne stope

Američka centralna banka – Fed, koja će ove sedmice imati posljednji ovogodišnji sastanak, mogla bi ponovo podići kamatne stope, očekuju analitičari.

Na sastanku se očekuje dizanje kamatnih stopa za četvrt procentnog poena, što je skoro jednoglasna prognoza analitičara 80-ak prvoklasnih svjetskih finansijskih, odnosno ekonomskih institucija koje je anketirao Bloomberg.

Ukoliko se to očekivanje ostvari, biće to četvrto dizanje kamatnih stopa u ovoj godini i prvo nakon gotovo tri mjeseca, prenosi SEEbiz.

Fed je krajem septembra podigao referentnu kamatnu stopu na aktualnih dva do 2,25 odsto.

Dodatno dizanje kamatnih stopa najavljuje i tromjesečni Libor za američki dolar, koji je svake sedmice od sredine avgusta rastao. U ta četiri mjeseca podigao se pola procentnog poena, zaključivši prošlu sedmicu na novom najvišem nivou u posljednjih deset godina, od 2,8 odsto.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније