Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, Objavila: J.B.Č. ]

18. 12. 2018. 09:57 >> 09:45
2

NAKON NJUJORKA

Vučić i Tači idu u Brisel

Iz Njujorka, gdje su govorili na sjednici Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija o Kosovu, predsjednici Srbije i Kosova Aleksandar Vučić i Hašim Tači odlaze u Brisel. Ambasador Njemačke Tomas Šib očekuje da će dijalog dobiti novi podsticaj.

"Obojica (u utorak) idu u Brisel, nadam se da će proces dobiti neku vrstu podsticaja ponovo", rekao je Šib na sastanku Udruženja korporativnih direktora Srbije.

Naime, u Briselu će danas biti održan sastanak regionalnih lidera, koji organizuje šefica evropske diplomatije Federika Mogerini.

Tokom polučasovnog uvodnog govora u kome je akcenat stavio i na potrebu reformi u oblasti vladavine prava i na investicije, Šib je izrazio i očekivanje da se situacija između Beogada i Prišine, koju je ocijenio kao tešku, neće pogoršati, odnosno da će proces normalizacije dovesti do dobrih rezultata.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније