Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug, objavila B.B. ]

18. 12. 2018. 09:28 >> 09:03

UN PODRŽALA UKRAJINU

Protiv militarizacije Krima i Azovskog mora

Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila je rezoluciju, koju je predložila Ukrajina, protiv militarizacije Krima i Azovskog i Crnog mora.

U ovom dokumentu se navodi da prisustvo ruske vojske na Krimu protivrječi nacionalnom suverenitetu, političkoj nezavisnosti i teritorijalnom integritetu Ukrajine, prenosi Tas s.

Uz to, osuđuje se Rusija zbog toga što je izgradila most preko Kerčkog moreuza.

Rezoluciju je podržalo 66 zemalja, dok je 19 bilo protiv, a 72 su bile uzdržane.

Istovremeno, Generalna skupština UN odbacila je amandmane koje su predložili Iran i Sirija, a koji imaju za cilj da se taj dokument izbalansira i koji podsjećaju na sporazume iz Minska, navodi ruska agencija.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je u ponedjeljak da je rasporedilo više od 10 "suhoja SU-27" i SU-30 borbenih aviona na Krimu, nakon što je ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov rekao da Ukrajina navodno priprema "provokaciju" u blizini Krima krajem godine.

Ministarstvo je saopštilo da su avioni raspoređeni u vojnu bazu Belbek na Krimu, gdje će biti trajno stacionirani.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније