Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila M.L.B. [ Beta ]

18. 12. 2018. 08:36   >>  08:13 1

PREDSJEDNIK PORUČIO

Kini niko ne može da diktira šta da radi

Predsjednik Kine Si Đinping izjavio je danas da Kini niko ne može da "diktira" kako da se ponaša.

"Niko ne može diktirati kineskom narodu šta da radi ili ne radi", rekao je Si u govoru o ekonomskom i društvenom napretku Kine.

U Pekingu se uz veliku pompu obilježavaju četiri decenije od pokretanja ekonomskih reformi, a Si je tim povodom obaćao dalje otvaranje zemlje.

Prema njegovim riječima, ekonomski uspjeh proteklih 40 godina opravdao je "kineski vid socijalizma" pod vođstvom Komunističke partije.

On je rekao da će Kina svojim tempom nastaviti na tom putu otvaranja i razvoja.

Iako ključne riječi ostaju otvorenost i reforme, mora se voditi računa o "stabilnosti" zemlje i omogućiti Kini, kako je naveo, da odgovori na savremene izazove poput borbe protiv zagađenja.

"U zemlji sa 5.000 godina istorije kao što je Kina i stanovništvom od preko 1,4 milijarde ljudi, nijedan priručnik se ne može smatrati zlatnim pravilom i nema gospodara koji može naređivati ", rekao je kineski predsjednik.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније